De BeestenBende viert 20-jarig bestaan met uitdagingen en prijzen

5 maanden geleden gepubliceerd

De BeestenBende, een initiatief waarbij kinderen zich inzetten om hun buurt schoon te houden, viert haar 20-jarig bestaan. Om deze mijlpaal te vieren, worden de deelnemers uitgedaagd om deel te nemen aan vier ‘challenges’. De winnaars worden beloond met prijzen, waaronder de felbegeerde BeestenBende 20 jaar Award.

Uitdagingen voor de BeestenBenders

Als onderdeel van de viering worden de kinderen uitgedaagd om deel te nemen aan vier verschillende uitdagingen. Het doel van deze uitdagingen is om de betrokkenheid van de kinderen bij het project te stimuleren en hen te motiveren om hun inspanningen voor een schone buurt voort te zetten.

De eerste uitdaging begint binnenkort en vraagt de kinderen om een speciale naam voor hun team te bedenken en een opvallende teamfoto te maken. Het team dat de meest creatieve en originele naam en foto inzendt, ontvangt punten. In totaal kunnen er met deze eerste uitdaging al 25 punten worden verdiend.

Over De BeestenBende

De BeestenBende is een gratis club voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit heel Nederland. De kinderen, onder begeleiding van een volwassen teamleider, zetten zich in om hun buurt schoon te houden voor mens en dier. Als beloning voor hun inspanningen maken de BeestenBenders gedurende het schooljaar allerlei avonturen mee, zowel binnen als buiten de gemeente.

Het initiatief heeft onlangs de VakJury Award voor Duurzaamheid ontvangen, een erkenning voor de positieve impact op de leefbaarheid van de buurten waar de BeestenBende actief is.

Het hoogtepunt van de viering van het 20-jarig bestaan vindt later deze zomer plaats in Burgers’ Zoo, waar de teams uit heel Nederland zullen strijden om de BeestenBende 20 jaar Award.