Drie verdachten voor mobiel banditisme aangehouden Lunteren

Normal aanhouding boeien007
Afbeelding: Politie

De politie heeft zaterdagochtend 16 januari op een vakantiepark in Lunteren drie mannen uit Litouwen aangehouden. Een 36-jarige verdachte is aangehouden, omdat hij in een gestolen auto reed met valse kentekenplaten. Daarnaast heeft hij geweld gebruikt tegen de agenten bij zijn aanhouding. Tegen de man is aangifte gedaan. De bijrijder is het bos ingevlucht en ondanks de inzet van de helikopter niet gevonden. In een vakantiewoning op het park waar de auto stopte zijn twee verdachten aangehouden, omdat in hun vakantiewoning vermoedelijk van diefstal afkomstige auto-onderdelen en dure zonnebrillen zijn aangetroffen. De mannen zitten nog vast.

Na de aanhouding van de autobestuurder bestond het vermoeden bij de politie dat de mannen op het vakantiepark verbleven. De twee mannen in de vakantiewoning staken bij het zien van de agenten van de Landelijke Eenheid in hun woning verschillende goederen in brand, vermoedelijk om bewijs te vernietigen. Eén van de twee verdachte vluchtte via het raam de woning, maar kon snel worden aangehouden. De mannen zijn 30 en 31 jaar oud. Wat en of er een relatie is tussen de vier verdachten wordt verder onderzocht. De vakantiewoning is met toestemming van de rechter-commissaris doorzocht. De aangetroffen goederen en de auto zijn in beslag genomen.

Wat doet de politie aan mobiel banditisme?

Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Dit doet zij onder andere door de mobiele bendes in kaart te brengen. Hiervoor verzamelt en analyseert de politie informatie van onder andere EUROPOL en uit bijvoorbeeld opsporingsonderzoeken. Ook wordt informatie gedeeld en uitgewisseld met andere landen. Zo kunnen bijvoorbeeld DNA-sporen die zijn veiliggesteld bij een inbraak ook vergeleken worden met DNA dat is opgeslagen in buitenlandse databanken.

Dit artikel verscheen eerst op EdeCourant.nl

Adverteren op DeNijmeegse.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DeNijmeegse.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Nijmegen
03:28

17° C

Zwaarbewolkt

2.61 km/h

74%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief