Oplichting aan de Batavierenweg in Nijmegen

5 maanden geleden gepubliceerd

Aan de Batavierenweg in Nijmegen zijn twee mannen erin geslaagd om een man op te lichten en 900 euro van hem te stelen.

Details van het delict

Het slachtoffer had via een dating-app een afspraak gemaakt. Op het afgesproken tijdstip belden er echter twee mannen aan die zich voordeden als politieagenten. Ze toonden een politielegitimatiebewijs en beweerden dat het slachtoffer verdacht werd van het kijken naar kinderporno op zijn computer. Onder de valse voorwendselen dat er onderzoek aan zijn computer nodig was, wisten ze binnen te komen.

Wat er gebeurde

Eenmaal binnen, doorzochten de nepagenten allerlei bestanden en wisten ze het slachtoffer te overtuigen om zijn bankpassen af te geven. Met deze passen werd later 900 euro gepind bij de geldautomaat aan het Keizer Karelplein. Er zijn camerabeelden van deze transactie. De pinner kan een van de nepagenten zijn, maar het wordt ook niet uitgesloten dat het hier om een derde verdachte gaat.

Signalementen van de verdachten

Van de mannen die zich voordeden als politiemedewerkers zijn de volgende kenmerken bekend:

Verdachte 1: - 40 à 45 jaar oud - Breed/gespierd postuur, gezet - Licht getinte huidskleur - Zwart, kort, krullend haar - Ongeveer 1.80 meter lang - Baard - Droeg een blauwe bodywarmer over een zwart/blauw shirt en een spijkerbroek - Spreekt Nederlands met een accent

Verdachte 2: - 40 à 45 jaar oud - Breed/gespierd postuur, gezet - Lichte huidskleur - Blond stijl haar, kalend - Ongeveer 1.95 meter lang - Bol gezicht en opvallend grote mond - Droeg een beige broek en een jack - Spreekt Nederlands - Rookt sigaretten

Oproep om informatie

Als je op basis van deze signalementen denkt te weten wie de mannen zijn, of als je de man herkent die het geld pind, neem dan contact op. De man die het geld pinde schermde zijn gezicht af met zijn capuchon, maar mogelijk herken je hem aan zijn manier van lopen in combinatie met zijn kleding.