Oplichting in Nijmegen: Twee mannen beroven slachtoffer van €5000

4 maanden geleden gepubliceerd

Een man in Nijmegen is opgelicht en beroofd van €5000 door twee mannen die zich voordeden als politieagenten. Het incident vond plaats aan de Van Gentstraat in Nijmegen op 4 november 2023.

Het Incident

Het slachtoffer had via een dating-app een afspraak gemaakt. Op het afgesproken tijdstip gingen er twee mannen voor de deur staan die zich voorstelden als politieagenten. Ze lieten een politielegitimatiebewijs zien en beweerden dat ze onderzoek moesten doen op de computer van het slachtoffer vanwege verdenking van het kijken naar kinderporno.

Onder deze valse voorwendselen wisten de nepagenten binnen te komen. Ze bekeken bestanden en lieten het slachtoffer inloggen op zijn bankaccount. Na te hebben verklaard dat alles in orde was, verlieten ze het huis. De volgende dag ontdekte het slachtoffer dat er spullen ontbraken, waaronder zijn bankpas. Hij kwam erachter dat er €5000 van zijn rekening was afgeschreven, wat de vorige dag gepind was bij een geldautomaat aan het Keizer Karelplein in Nijmegen.

Signalement van de Verdachten

De verdachten die zich voordeden als politieagenten hebben de volgende kenmerken:

Verdachte 1 - 35 tot 40 jaar oud - Normaal tot gespierd postuur - Getinte huidskleur - Zwart, kort, krullend haar - 1.80 tot 1.90 meter lang - Verzorgd uiterlijk, geen gezichtsbeharing of bril - Droeg een blauwe trui en spijkerbroek - Spreekt Nederlands

Verdachte 2 - 40 tot 45 jaar oud - Normaal postuur - Lichte huidskleur - Blond/grijs haar, kalend - 1.80 tot 1.90 meter lang - Verzorgd uiterlijk, geen gezichtsbeharing of bril - Droeg een beige broek en een jack - Spreekt Nederlands

Er is ook een man gezien die het geld pinde, mogelijk een van de nepagenten of een derde verdachte. Hij droeg een capuchon om zijn gezicht te verbergen.

Oproep voor Informatie

Als je denkt de mannen te herkennen op basis van hun signalementen of de man die het geld pinde herkent, wordt je gevraagd contact op te nemen. Je kan je tip doorgeven via een tipformulier of door te bellen naar de gratis tiplijn. Als je liever anoniem blijft, kan je contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem. Deze informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.