Vierde editie 'Week van de Helden in het afval en het groen'

2 maanden geleden gepubliceerd

Het is tijd om de medewerkers van Dar in het zonnetje te zetten. Van 4 tot en met 10 maart 2024 is het namelijk de ‘Week van de Helden in het afval en het groen’. Tijdens deze week worden de onmisbare en vakkundige medewerkers van Dar die ons afval ophalen en onze leefomgeving schoon en netjes houden, extra geëerd. Dar organiseert in deze week verschillende activiteiten voor haar medewerkers en roept ook inwoners uit de Dar-regio op om hun waardering te uiten.

Laat je waardering zien

Dar nodigt alle inwoners uit om ook mee te doen en dank en waardering te tonen. Dit kan bijvoorbeeld door kleurplaten voor het raam te hangen, een (digitaal) kaartje te sturen, of door simpelweg een duim op te steken of te zwaaien als blijk van waardering. Kinderen kunnen de speciale kleurplaat inkleuren en voor het raam hangen of op een afvalzak of container plakken.

Tekenwedstrijd voor kinderen

Kinderen kunnen ook meedoen aan een tekenwedstrijd. De mooiste tekening wordt geplaatst op een inzamelwagen van Dar. Een Dar-chauffeur komt met deze inzamelwagen bij de winnaar op bezoek, zodat de winnaar de tekening op de wagen kan bewonderen.

Dagelijkse helden verdienen waardering

De NVRD, de Vereniging Afvalbedrijven en het O&O Fonds GEO geloven dat iedereen in de afvalsector dagelijks waardering verdient. Daarom organiseren zij ieder jaar een ‘Week van de Helden’. Deze helden zijn iedereen die zich dagelijks inzet in de hele afvalketen, van de chauffeur die zich met een inzamelwagen een weg door een drukke stad weet te banen, tot de groenmedewerker die het groen onderhoudt.

Bijdrage aan een betere wereld

Bijna 30.000 vakmannen en vakvrouwen zorgen er dagelijks voor dat onze straten schoon blijven, het afval wordt opgehaald en het groen wordt onderhouden. Zij dragen bij aan een groene, schone, frisse stad en daarmee een betere en schonere wereld. Door hun professionaliteit en kennis zijn ze onmisbaar voor de volksgezondheid en het draaiend houden van Nederland. Hun belangrijke werk verdient onze waardering.

De ‘Week van de Helden in het afval en het groen’ is een geweldige kans om deze essentiële werkers te eren en te laten zien dat hun harde werk wordt gewaardeerd. Doe dus mee en laat zien dat je hun inzet waardeert!